Nieuws

CyclingClassNL door het hele land op zoek naar nieuwe wielertalenten

CyclingClassNL gaat de aankomende maanden op zoek naar nieuwe wielertalenten. Met testdagen door het hele land biedt het talentenproject de mogelijkheid aan jonge sporters om zich te laten testen op hun talenten en daarmee kans te maken op een selectie voor CyclingClassNL.

Tijdens de testen van CyclingClassNL, een initiatief van de KNWU, NOC*NSF en Team Jumbo-Visma, komen diverse parameters aan bod: de fysieke capaciteit, het technische vermogen, de trainings- en prestatieachtergrond en ook de persoonlijkheid van deelnemers worden in kaart gebracht om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van de sporter.

De testdagen dienen enerzijds als selectieprocedure voor de CyclingClassNL-selectie voor het nieuwe seizoen en bieden tegelijkertijd een mogelijkheid voor ambitieuze jongeren zonder wielerervaring om hun talenten op de fiets te laten zien. De testdagen in 2022 zijn bedoeld voor jongeren geboren in 2005, 2006 of 2007, waarbij de focus van selectie is gericht op jongeren geboren in 2006.

Hoofd talentcoach Martin Truijens noemt het een mooie kans voor jongeren die zich willen laten zien. “Dit is een mooie gelegenheid voor jonge sporters die wat willen bereiken in de top van het wielrennen om zich te laten zien. Met deze testen willen we inzicht krijgen in het Nederlandse wielertalent. Ook voor de sporters die de uiteindelijke selectie niet halen is deze testdag waardevol. De deelnemers ontvangen allemaal een testrapport met ontwikkelpunten, zodat alle deelnemende renners en rensters baat hebben bij de afgelegde testen en hun ontwikkeling door kunnen zetten met nieuwe inzichten.”

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via onderstaande button voor een testdag in de buurt.