Zo doen we dat.

Over CyclingClassNL

Nederland barst van het wielertalent en de ambitie. Dat hebben we de afgelopen eeuw laten zien en dat willen we blijven tonen in de toekomst. Om die nieuwe kampioenen naar de hoogste trede van het wereldpodium te begeleiden, moeten we investeren in het opleiden van talent. Want het bereiken van de top gaat niet vanzelf. Daarom bundelen NOC*NSF, KNWU en Team Visma | Lease a Bike de krachten in CyclingClassNL.

CyclingClassNL slaat een brug tussen breedte- en topsport voor junioren zodat meer toekomstige kampioenen de kans krijgen om hun talent te ontwikkelen. Het biedt een wetenschappelijk onderbouwd en persoonlijk ontwikkelingsprogramma voor Nederlands grootste wielertalenten. Dagelijks begeleiden Talent Coaches de junioren op het gebied van fysieke en persoonlijke ontwikkeling en voeding. Zo krijgen deze junioren de kans om hun talenten te laten groeien en verkleinen we de stap naar de verschillende development teams wanneer zij hun weg vervolgen richting hun toekomst als kampioen.

Het doel is oranjesucces; het behalen van de hoogste wielertop en podiumtrede. Succes is niet te garanderen, maar we kunnen wel de kans erop maximaliseren. En dat is de belofte die we doen met CyclingClassNL.

Wat biedt CyclingClassNL de renners en rensters?

CyclingClassNL is een verenigingsonafhankelijk initiatief van de KNWU, NOC*NSF en Team Visma | Lease a Bike. Renners en rensters binnen worden binnen CyclingClassNL begeleidt op de volgende aspecten:

Begeleiding op het gebied van training en periodisering

  • Een individueel en op maat gemaakt dagelijks trainingsprogramma
  • Trainingsmonitoring en periodieke testen
  • Gezamenlijke trainingssessies en -stages

Begeleiding op het gebied van voeding

  • Gezonde basisvoeding
  • Afstemming voeding op trainingsplanning

Begeleiding op het gebied van persoonlijkheid en prestatiegedrag

  • Topsportkeuzes
  • Mentale vaardigheden en weerbaarheid

CyclingClassNL biedt een inspirerende omgeving dicht bij de top van het wielrennen. De experts van KNWU, NOC*NSF en Team Visma | Lease a Bike helpen CyclingClassNL om het programma zo optimaal mogelijk in te richten.

Staff CyclingClassNL

Maak kennis met onze staff:

PNG Cycling Class NL

Martin Truijens

Hoofd Talent Coach

JAF JCI MIC20 21 port 11

Larissa Havik

Talent Coach

Marco

Marco Postma

Talent Coach

Portretfoto gijs kopie

Gijs van Helvoort

Prestatiecoach

Arjan

Arjan Kokshoorn

Sportarts

Michiel Reijnders Brabant Sport1

Michiel Reijnders

Strength & Conditioning Coach

Rob van der Werf

Rob van der Werf

Voedingsdeskundige