Waar we voor staan en gaan.

Onze missie en visie

CyclingClassNL is een initiatief van NOC*NSF, KNWU en Team Visma | Lease a Bike.

Waar staan we voor?

CyclingClassNL haalt het maximale uit Nederlands grootste wielertalent. Dat doen we met behulp van het best denkbare ontwikkelingsprogramma voor junioren. Met als resultaat: oranjesucces.

Waar gaan we voor?

Nederland is een fantastisch wielerland. Om in de toekomst oranjesucces te blijven boeken, moeten we investeren in het opleiden van talent. Want het bereiken van de top gaat niet vanzelf. Daarom bundelen NOC*NSF, KNWU en Team Visma | Lease a Bike de krachten. Met CyclingClassNL zetten we een tandje bij.

Hierbij ligt de focus op het slaan van een brug tussen de breedte- en topsport voor junioren. Want juist binnen deze groep valt er winst te behalen in het maximaliseren van de ontwikkeling van talent.

CyclingClassNL biedt een wetenschappelijk onderbouwd en persoonlijk ontwikkelingsprogramma voor Nederlands grootste wielertalenten. Dagelijks begeleiden Talent Coaches de junioren op het gebied van fysieke en persoonlijke ontwikkeling en voeding. Zo krijgen deze junioren de kans om hun talenten te laten groeien en verkleinen we de stap naar de verschillende development teams wanneer zij hun weg vervolgen richting hun toekomst als kampioen.

Het doel is oranjesucces; het behalen van de hoogste wielertop en podiumtrede. Dat succes is niet te garanderen, maar we kunnen wel de kans erop maximaliseren. En dat is de belofte die we doen met CyclingClassNL.

CyclingClassNL
Maximizing Talent