Test je skills en wie weet word jij onderdeel van CyclingClassNL

Doe mee aan de CyclingClassNL-testdagen!

Na geslaagde CyclingClassNL-testdagen in 2021 en 2022 kijken we vooruit naar het seizoen 2023-2024. Om de selectie voor volgend seizoen vorm te geven, organiseert CyclingClassNL binnenkort testdagen bij jou in de buurt.

In de eerste selectiefase trekken we met de Team Jumbo-Visma Academy Truck het land in. Jongeren uit 2006, 2007 en 2008 kunnen zich aanmelden voor een locatie en dag naar keuze. De primaire doelgroep bestaat uit jongeren die zijn geboren in 2007 en zowel licentiehouders als niet-licentiehouders zijn van harte welkom. Deelnemers doen tijdens de CyclingClassNL-testdag een sprinttest, leggen een behendigheidsparcours af en nemen deel aan een fysieke test op een Tacx-trainer in de Team Jumbo-Visma Academy-truck.

Na de eerste fase volgt een voorselectie. De overgebleven renners komen bijeen, waarna er wordt gekeken naar het tactisch vermogen en pelotonskills van de renners en rensters. In de derde en laatste fase wordt er ingezoomd op de persoonlijkheid en omgeving van de deelnemers.

De testdagen dienen enerzijds als selectieprocedure voor de CyclingClassNL-selectie voor het nieuwe seizoen en bieden tegelijkertijd een testmogelijkheid voor jongeren die het leuk vinden om mee te doen aan een talententest. Iedere deelnemer ontvangt een uitgebreid rapport met aanknopingspunten voor zijn of haar verdere ontwikkeling. Daarnaast zullen wielerverenigingen, regio’s en de KNWU middels de uitkomsten van de talententest je kunnen helpen in je route naar verdere ontwikkeling en plezier in de wielersport.

Overzicht testdagen 2023

Bekijk hieronder wanneer er een testdag bij jou in de buurt is!

Overzicht testdagen 2023
  • Venlo - Cycling Team Limburg - zaterdag 22 april
  • Schijndel - Wielerparcours WV Schijndel - zondag 23 april
  • Heinkenszand - Meester Doctor Meslaan 8, Heinkenszand - zaterdag 29 april
  • Rotterdam - Wielerparcours RWC Ahoy - zondag 30 april
  • Amsterdam - Wielerparcours Sloten - maandag 1 mei
  • Hoorn - HRTC Hoorn - dinsdag 2 mei
  • Assen - Wielercentrum Noord - woensdag 3 mei
  • Zwolle – Werkerlaan 154 – 158, Zwolle – donderdag 4 mei
  • Arnhem - Sportcentrum Papendal - zaterdag 6 mei
  • Almelo - Wielerparcours AWV De Zwaluwen - zondag 7 mei

Dus ben jij geboren in 2006, 2007 of 2008 en wil jij deelnemen aan een CyclingClassNL-testdag? Meld je dan snel aan via onderstaand aanmeldformulier.

De CyclingClassNL-testdagen worden in samenwerking met Jumbo georganiseerd.

Let op:
- aanmelden kan tot 48 uur van tevoren en vol = vol. Uiterlijk enkele dagen nadat jij je hebt aangemeld ontvang je een bericht met het tijdsblok waarin jij bent ingedeeld en een aanvullende vragenlijst. De testdag neemt ongeveer drie uur per deelnemer in beslag.
- per e-mailadres kun je maar één aanmelding verrichten. Twee keer aanmelden? Gebruik de tweede keer een ander e-mailadres!

Hoe ziet zo'n testdag eruit? Sportlab Sedoc was vorig jaar te gast bij een CyclingClassNL-testdag. Bekijk de aflevering hier.

De CyclingClassNL-testdagen zijn reeds georganiseerd. Inschrijven is niet meer mogelijk.