Test je skills en wie weet word jij onderdeel van CyclingClassNL

Doe mee aan de CyclingClassNL-testdagen!

In de afgelopen drie seizoenen hebben bijna 600 jongens en meisjes deelgenomen aan de CyclingClassNL-testdagen. Op zoek naar de renners en rensters van de toekomst, organiseert CyclingClassNL ook in 2024 weer testdagen bij jou in de buurt. Dit jaar wordt er in samenwerking met het KNWU-baanprogramma een speciaal onderdeel toegevoegd voor renners en rensters met bijzondere ambities op de wielerbaan. Let dus goed op!

In de eerste selectiefase zullen we op vijf locaties in het land aanwezig zijn. De primaire doelgroep bestaat uit jongeren die zijn geboren in 2007/2008. Zowel licentiehouders als niet-licentiehouders zijn van harte welkom. Deelnemers doen tijdens de CyclingClassNL-testdag een sprinttest, leggen een behendigheidsparcours af en nemen deel aan een fysieke test op een Tacx-trainer.

Na deze eerste fase volgt een voorselectie. Vervolgens zal na het NK in juni 2024 een tweede testronde georganiseerd worden voor de overgebleven renners. Hiervoor wordt een klimtijdrit op de Camerig georganiseerd en een tweede ergometer-test.

De testdagen dienen enerzijds als selectieprocedure voor de CyclingClassNL-selectie voor het nieuwe seizoen en bieden tegelijkertijd een testmogelijkheid voor jongeren die het leuk vinden om mee te doen aan een talententest. Iedere deelnemer ontvangt een uitgebreid rapport met aanknopingspunten voor zijn of haar verdere ontwikkeling. Daarnaast kunnen wielerverenigingen, regio’s en de KNWU middels de uitkomsten van de talententest je helpen in je route naar verdere ontwikkeling en plezier in de wielersport.

Nieuw! Testen op de wielerbaan

Om je optimaal te kunnen helpen in je route naar verdere ontwikkeling, werken we dit jaar nauw samen met het KNWU-baanprogramma. Met deze samenwerking stimuleren we multidisciplinaire opleiding en delen we de test resultaten met de coaches op de wielerbaan. Hiermee kunnen we onze aanknopingspunten in de rapporten uitbreiden met het herkennen en stimuleren van het rijden op de wielerbaan en het verder ontplooien van je talent. Ambities en dromen op de wielerbaan op het gebied van Sprint of Duur? Geef je dan nu op voor aanvullende baantesten naast de standaardtesten van CyclingClassNL.

Een inkijkje in het baanprogramma van de KNWU? Zien wat een carrière op de wielerbaan je kan brengen? https://www.knwu.nl/olympische-spelen-tokyo-2020/documentaire-helden-van-heerschop

Overzicht Testdagen 2024

Bekijk hieronder waneer er een testdag bij jou in de buurt is!

  • Assen: 28 april
  • Veghel: 29 - 30 april
  • Rotterdam: 1 - 2 mei
  • Amsterdam: 3 mei
  • Omgeving Apeldoorn: 4 mei (alleen weg)
  • Apeldoorn: 1 juni (alleen baan)

Aanmelden

Dus ben jij geboren in 2007 of 2008 en wil jij deelnemen aan een CyclingClassNL-testdag? Meld je dan snel aan via onderstaand aanmeldformulier.

Aanmeldformulier


De CyclingClassNL-testdagen worden in samenwerking met Jumbo georganiseerd.

Let op:
- aanmelden kan tot 48 uur van tevoren en vol = vol. Uiterlijk enkele dagen nadat jij je hebt aangemeld ontvang je een bericht met het tijdsblok waarin jij bent ingedeeld en een aanvullende vragenlijst. De testdag neemt ongeveer drie uur per deelnemer in beslag.
- per e-mailadres kun je maar één aanmelding verrichten. Twee keer aanmelden? Gebruik de tweede keer een ander e-mailadres!

Hoe ziet zo'n testdag eruit? Sportlab Sedoc was vorig jaar te gast bij een CyclingClassNL-testdag. Bekijk de aflevering hier.

Vragen

Vragen kun je per e-mail stellen via martin.truijens@cyclingclassnl.com.