Nieuws

Testdagen vormen basis voor selectieproces

In de afgelopen weken zijn er verschillende testdagen geweest voor Nederlands wielertalent voor het initiatief CyclingClassNL. Hoofd Talent Coach Martin Truijens vertelt over het succes. “Het enthousiasme voor de testdagen van CyclingClassNL was groot. Er waren meer dan honderdvijftig aanmeldingen voor de editie van 2021 en meerdere renners willen graag terugkeren in 2022. CyclingClassNL is er trots op dat er zoveel ambitie is onder jonge talenten.”

Truijens legt ook uit hoe deze testdagen in zijn werk gaan. “De afgelopen weken vonden er testdagen plaats om een selectie renners samen te stellen. Op de afgelopen testdagen werden ongeveer honderdtwintig renners getest op verschillende wieleronderdelen. Zo worden onder meer het piekvermogen, de tijdritcapaciteiten en het klimvermogen in kaart gebracht. De testresultaten vormen de basis voor het selectieproces.”

De renners in de selectie blijven lid van hun eigen vereniging, maar krijgen vanuit de coaches een begeleidingsprogramma waarbij de atleet centraal staat. Op deze manier worden de renners klaargestoomd om uit te komen in de professionele wielerwereld. Binnenkort wordt de definitieve selectie van CyclingClassNL bekendgemaakt.

Cycling Class NL
Cycling Class NL 16
Cycling Class NL 17