Nieuws

Op zoek naar toekomstige Tourwinnaar kiest CyclingClassNL voor betere indoorfietsen

CyclingClassNL, de organisatie die verantwoordelijk is voor het identificeren en ontwikkelen van Nederlands wielertalent, slaat de handen ineen met TrueKinetix, de Nederlandse fabrikant van innovatieve indoor fietstrainers. Door deze samenwerking kan CyclingClassNL haar talentenprogramma verder verbeteren en nog meer toekomstige kampioenen naar de hoogste trede van het wielerpodium begeleiden.

Onderdeel van deze samenwerking is de inzet van de TrueKinetix TrueBike tijdens de CyclingClassNL-testdagen. Ieder seizoen organiseert CyclingClassNL een aantal testdagen in het hele land met als doel jonge renners en rensters de mogelijkheid te bieden om mee te doen aan een talententest en om een plek te bemachtigen in de CyclingClassNL-selectie. Deze testdagen vinden dit jaar plaats in de periode van 28 april tot en met 1 juni.

Voorheen was het bij indoor testen moeilijk om de real life situatie na te bootsen. Met de TrueBike van TrueKinetix is hier een oplossing voor gekomen

Martin Truijens, Hoofd Talent Coach CyclingClassNL

Tijdens zo’n testdag doen de deelnemers onder andere een fysieke test op een indoor fietstrainer. Vanaf dit seizoen vindt deze test dus plaats op een TrueBike van TrueKinetix. Daar is Martin Truijens, Hoofd Talent Coach CyclingClassNL, erg blij mee: “Voorheen was het bij indoor testen moeilijk om de real life situatie na te bootsen. Met de TrueBike van TrueKinetix is hier een oplossing voor gekomen. Fietsen op de TrueBike voelt heel natuurlijk en helpt de sporter het beste uit zichzelf te halen.”

We zijn erg trots dat CyclingClassNL voor onze TrueBikes heeft gekozen om de indoor talenttest realistischer te maken

Bas van Rens, CEO TrueKinetix

Truijens doelt hiermee op de unieke eigenschap van deze smartbike: de TrueBike biedt een indoor fietservaring die het buiten rijden weerspiegelt. Dit heeft te maken met de technologie die TrueKinetix samen met de TU Delft en TU Eindhoven heeft ontwikkeld. Bas van Rens, CEO van TrueKinetix, zegt over de samenwerking met CyclingClassNL: “We zijn erg trots dat CyclingClassNL voor onze TrueBikes heeft gekozen om de indoor talenttest realistischer te maken.”

Naast de inzet van de TrueBikes tijdens de testdagen, worden ze ook door het jaar heen op acht verschillende locaties in Nederland gebruikt. Truijens: “Op deze manier willen we de drempel om deel te nemen aan een van de CyclingClassNL-challenges nog verder verlagen en daarmee veel jonge sporters de kans geven hun ontwikkeling met regelmaat in kaart te brengen.”