Nieuws

Terugblik op leerzame trainingsstage in Spanje

Net als vorig jaar zijn ook dit seizoen de CyclingClassNL talenten afgereisd naar Calpe voor een trainingsstage. Onder de Spaanse zon hebben de renners zich voorbereid op de start van het wedstrijdseizoen. De kustplaats is al voor de derde keer de uitvalsbasis van een CyclingClassNL trainingsstage.

Insteek van de stage was om een impuls te geven aan het basis-duurvermogen van de renners en middels testen de hoogste intensiteit op te zoeken. Hoofd Talent Coach Martin Truijenslegt uit: “De Coll-de-Rates repeatability test is inmiddels een vast onderdeel in het programma en ook de Challenge Day was van een hoge kwaliteit”. Voor de Challenge Day mogen de renners zelf bedenken met welke uitdaging ze aan de slag willen. Dit jaar was de uitdaging om een zo snel mogelijke tijd neer te zetten op de Coll de Rates, een test- en trainingscol die onder veel wielrenners geliefd is.

“Daarnaast hebben we, met onze experts, in alle rust aandacht kunnen besteden aan mobiliteit en core-stabiliteit, een stukje kracht en tevens de mentaliteit van de renners”, zo vervolgt Truijens. “De Talent Coaches hadden tijd voor individuele gesprekken waar de persoonlijke ontwikkeling van de talenten en de seizoensplanning belangrijke gespreksonderwerpen waren.”

Tijdens de stage was ook voedingsexpert Rob van der Werf aanwezig. “Hij fietst graag mee en heeft hierdoor vele gesprekken op de fiets kunnen voeren over voeding. Mechanieker Sven van der Lans (CSS) zorgde ervoor dat iedereen elke dag weer veilig en soepel op pad kon gaan. Kortom, teamwork op alle fronten.”

De Hoofd Talent Coach van CyclingClassNL kijkt met een goed gevoel terug op de trainingsstage. “De renners zijn fit gebleven en hebben goed kunnen trainen. Op naar de volgende fase van het seizoen, de eerste wedstrijden komen er immers al snel aan.”