Nieuws

Landal GreenParks en CyclingClassNL gaan samenwerking aan

Landal GreenParks wordt per direct partner van CyclingClassNL, het initiatief van sportkoepel NOC*NSF, wielerbond KNWU en wielerploeg Team Jumbo-Visma om talent op te sporen en waar mogelijk op te leiden tot prof. De vakantieaanbieder participeert in het project door middel van tijdelijke huisvesting van deze talenten gedurende het jaar tijdens trainingsmomenten binnen dit talentenproject. De overeenkomst heeft een voorlopige looptijd tot medio 2023.

Martin Truijens zegt als hoofd talentcoach van CyclingClassNL blij en dankbaar te zijn dat Landal GreenParks aansluit en zo steun geeft aan het project om jong wielertalent op te sporen en waar mogelijk klaar te stomen voor de volgende stap in hun carrière. “De Landal-parken liggen veelal in mooie omgevingen, waar de gasten al gebruik maken van de mogelijkheden die er zijn om er sportief op uit te trekken met onder meer de fiets. Dat sportieve imago wordt ongetwijfeld vergroot door de aanwezigheid van onze talenten in hun resorts de komende tijd. Voor ons is het superbelangrijk dat met Landal weer een partner participeert in ons project. Samen willen we de wielersport vooruithelpen.”

CyclingClassNL staat voor talentontwikkeling in heel Nederland en dat komt dankzij de samenwerking met Landal GreenParks goed uit de verf.”

Martin Truijens

Truijens denkt dat CyclingClassNL en Landal GreenParks elkaar goed aanvullen: “Door de huisvesting voor de trainingskampen en testmomenten te faciliteren, stelt men ons in staat om nog gerichter onze middelen in te zetten voor trainingsdoeleinden. De spreiding van de parken van Landal GreenParks draagt ertoe bij dat we renners vanuit het hele land samen kunnen brengen en tegelijkertijd in het gehele land zichtbaar zijn. CyclingClassNL staat voor talentontwikkeling in heel Nederland en dat komt dankzij de samenwerking met Landal GreenParks en het grote internationale aanbod van parken extra goed uit de verf.”

Mikael Andersson, commercieel directeur van Landal GreenParks, is verheugd om het initiatief van CyclingClassNL te kunnen ondersteunen. “Fietsen is een van de populairste activiteiten waarvoor gasten naar Landal komen. Veel kinderen beleven hun eerste fietservaring tijdens een verblijf op onze parken. Gasten kunnen hun eigen fietsen meenemen en genieten van de vele prachtige toertochten die zijn uitgezet in de natuur rondom onze parken. Maar voor jong en oud hebben we ook fietsen, e-bikes, mountainbikes, bakfietsen te huur.”

Andersson geeft aan dat de huiselijke sfeer op de parken ook uitstekend geschikt is voor workshops, teambuilding-activiteiten en trainingsweekenden. “Sommige van onze parken zijn goed ingesteld op het huisvesten en verzorgen van wielerclinics. Landal Kasteeldomein de Cauberg in Limburg en Landal Orveltermarke, dichtbij de ‘Col du VAM’ in Drenthe, zijn vanwege hun ligging populair bij CyclingClassNL.”

Naast het huisvesten van jonge sporters tijdens trainingsmomenten omvat de samenwerking ook een aantal fietsclinics vanuit CyclingClassNL op verschillende Landal-parken.

Orveltermarke 6