Nieuws

Kersverse selectie schiet in gang

De kersverse selectie van CyclingClassNL is afgelopen weekend in gang geschoten. Hoofd Talent Coach Martin Truijens blikt tevreden terug op de kick-off. “We kijken terug op een mooie start van dit project. Maurits Hendriks (NOC*NSF), Robert Slippens (bestuur KNWU) en Merijn Zeeman (sportive director Team Jumbo-Visma) hebben de formele kick-off verzorgd."

De selectie, bestaande uit dertien renners en zes rensters, is voorgesteld aan het begeleidingsteam. "Daarna zijn er diverse trainingen afgelegd in de mooie omgeving van de Veluwe. Vanaf nu worden de renners en rensters ondersteund door de Talent Coaches en het begeleidingsteam. De reacties van de sporters waren uitermate positief.”

Het programma voor de komende weken is eveneens vastgesteld. “De eerstvolgende fysieke bijeenkomst is in het weekend van 5 november”, vervolgt Truijens. “Daar vinden de eerste fysieke testen plaats en worden ook de leden van de ‘CyclingClassNL-schil’ uitgenodigd. In het weekend van 19 tot en met 21 november vindt het derde trainingsweekend plaats en op 27 november is er een speciale workshop met Oscar Saiz, waarbij er gefocust wordt op techniek en het beheersen van de fiets.”

Cycling Class NL op Papendal 26
Cycling Class NL op Papendal 25
Cycling Class NL op Papendal 23