Nieuws

Eerste aanmeldingen voor CyclingClassNL

In de afgelopen periode hebben zo’n vijftig renners en rensters zich vrijwillig aangemeld voor het initiatief CyclingClassNL. Ook zijn enkele trainingen en testevenementen bezocht door de Talent Coaches van CyclingClassNL, om zo de tweede fase van de selectieprocedure voor te bereiden.

In deze tweede fase worden talentvolle renners en rensters die zich nog niet hebben aangemeld benaderd om de kansen die CyclingClassNL hen biedt duidelijk te maken. De sporters zullen in dat geval tezamen met hun trainer, vereniging en ouders worden benaderd. Ondertussen wordt een breder inzicht verkregen in de achtergrond van potentiële kandidaten voor CyclingClassNL middels vragenlijsten en interviews.

In juli 2021 wordt door middel van fietstesten gekeken naar de kwaliteiten van renners en rensters, om vervolgens de selectie te maken. Daarna ondergaan de sporters nog een aantal sportmedische keuringen, waarmee wordt ingeschat of de geplande trainingsarbeid op een verantwoorde manier kan worden opgelegd. In september 2021 gaat het opleidingstraject definitief van start met de groep geselecteerde renners.

Op 10 juni 2021 stopt de mogelijkheid om je aan te melden voor het eerste jaar van CyclingClassNL. Toch kun je je ook aanmelden voor dit initiatief na 10 juni. Je aanmelding wordt in dat geval meegenomen richting het volgende jaar, terwijl de Talent Coaches je op de achtergrond blijven volgen. Vanaf 10 juni starten de Talent Coaches met de analyze en verwerking van de ingestuurde date en ontvangen alle kandidaten een update met verdere instructies.