Nieuws

CyclingClassNL gaat samenwerkingsovereenkomst aan met renners en rensters

CyclingClassNL gaat een samenwerkingsovereenkomst aan met de renners en rensters die deel uitmaken van de CyclingClassNL-selectie. Met de samenwerkingsovereenkomst wil CyclingClassNL ervoor zorgen dat de sporters en het opleidingstraject op een aantal belangrijke thema’s op één lijn zitten.

CyclingClassNL heeft als doel de jonge sporters middels een gedegen begeleidingstructuur te ondersteunen in het realiseren van wielerdromen. De samenwerkingsovereenkomst zorgt ervoor dat de sporter en CyclingClassNL op een prettige manier samen kunnen werken en draagt bij aan een zo optimaal mogelijke begeleiding van de sporter.

Hoofd talentcoach Martin Truijens vindt het belangrijk om een aantal verwachtingen aan de voorkant duidelijk te hebben. “Met deze samenwerkingsovereenkomst spreken we af hoe we met elkaar omgaan. CyclingClassNL biedt een opleiding tot topsporter aan en daar komen een hoop zaken bij kijken. Hier wordt door diverse partijen ook flink in geïnvesteerd. Daarom is het goed om een aantal duidelijk afspraken met elkaar te maken. Bijvoorbeeld omtrent gedrag dat wij vanuit de sporters mogen verwachten, maar ook wat de jongens en meiden van het CyclingClassNL-team mogen verwachten.”

“We hebben deze overeenkomst samen opgesteld met de expertise van het Centrum voor Veilige Sport van NOC*NSF”, vervolgt Truijens. “Dat vinden we enorm belangrijk. Door aan de voorkant na te denken over de inhoud van deze samenwerkingsovereenkomst zorgen we samen voor een veilig sportklimaat. Deze overeenkomst creëert bewustzijn bij CyclingClassNL en de sporters en biedt een goede basis voor een prettige samenwerking.”

Naast het tekenen van de samenwerkingsovereenkomsten ontvingen de renners en rensters vandaag ook hun CyclingClassNL-kledingpakket van AGU.